MISSIE & VISIE

Samen werkt beter

Wij willen onze leerlingen de beste kansen bieden!

Wat heeft uw kind in deze 21e eeuw, behalve de basiskennis, nog meer nodig? En hoe motiveren we uw kind door het leren nog leuker en interessanter te maken?

De afgelopen jaren hebben wij met een vast team van onderwijsprofessionals een nieuw (groepsdoorbrekend) onderwijslandschap ontwikkeld. Een toekomstgericht landschap dat het mogelijk maakt om leerdoelen te bereiken én tegelijkertijd zo veel mogelijk ruimte te bieden  aan verwondering en creativiteit.

Om zo goed mogelijk aan te sluiten bij het eigen niveau, krijgt ieder kind een persoonlijk leerplan met bereikbare maar bovenal uitdagende leerdoelen. Bovendien krijgt ieder kind een eigen iPad met de beste onderwijs-apps.

Daar gaan we voor en staan we voor!

Onze kernwaarden

Afwisselend en boeiend onderwijs

Het verschil met traditionele onderwijsvormen is dat wij kinderen hun unieke talenten laten ontwikkelen in een onderwijslandschap met flexibele lesvormen. In combinatie met een inspirerende (online) digitale leeromgeving, maakt dat een schooldag afwisselend en boeiend tegelijkertijd.

Vernieuwing en kwaliteit

Obs Tweespan is een lerende organisatie. Vernieuwing krijgt daarom veel aandacht. Een voorbeeld hiervan is de samenwerking met O4NT en onze koers richting Steve JobsSchool. Wij hanteren de uitgangspunten als leidraad en geven daar op onze eigen wijze ‘kleur’ aan. Hierbij is de kwaliteit van het onderwijs een belangrijke randvoorwaarde. In de vaststelling hiervan, zien wij de school als een Community.

School = Community

We bieden boeiend onderwijs wat past bij de onderwijsbehoefte van onze leerlingen.  De school staat open voor iedereen, ongeacht afkomst, godsdienst of cultuur. We leren van elkaar, over elkaar, en hebben respect voor elkaar. We leren samen, spelen samen en leven samen. Net zoals in de maatschappij. Met samen bedoelen we: kind, ouder, school en andere organisaties.

“Samen werkt beter”

In ons logo herkent u drie figuurtjes: kind, ouder en school. We doen het namelijk niet alleen. We doen het samen, want “Samen werkt beter”. De drie kleuren die in ons logo terugkomen zijn: rood, geel en blauw. Hiermee kunnen alle kleuren worden gemengd die er bestaan. En zo is het ook op obs Tweespan: alle kleuren, alle kinderen. Iedereen is welkom!