JOLANTHE HEIJSMAN

Leerkracht groep 1-3 en Intern Begeleider

Over mij

Mijn naam is Jolanthe Heijsman. Op maandag en dinsdag sta ik als leerkracht voor de groep 1/2/3.

Ik heb bewust gekozen om op de Tweespan te werken omdat ik denk dat het onderwijs af moet van het traditionele jaarklassensysteem. Mijn visie is dat kinderen zelf verantwoordelijk zijn voor hun eigen leerontwikkeling. Door in gesprek te gaan met de kinderen spreek je af aan welke doelen zij de komende tijd gaan werken en op welke manier. Dit gaat niet vanzelf. Als leerkracht investeer ik mijn tijd en aandacht om de kinderen bewust te maken en te leren hoe ze hiermee kunnen omgaan. De kinderen worden hierdoor gemotiveerd om buiten hun grenzen te kijken. Een betere voedingsbodem om alles uit het kind te halen, kan ik niet bedenken.

Wij vinden het op onze school heel belangrijk om alle kinderen zo goed mogelijk onderwijs te geven. Voor sommige kinderen is dit wel eens een zoektocht. Ik begeleid deze zoektocht met de leerkrachten en de ouders. Samen bekijken we de uitdaging van de kinderen vanuit verschillende hoeken. Soms kunnen we het zelf en soms hebben we een externe professional nodig. Daarom heb ik op de donderdag geen lesgevende taken. Ik heb dan tijd om ervoor te zorgen dat dit goed kan verlopen in mijn rol als Intern begeleider (IB’er).

Mijn vaardigheden

Zorgcoördinator

Persoonlijke aandacht

Luisteren